Holmegaard Shine lysfad

kr. 80,00

Lysfad fra Holmegaard Shine Lysfad – Design Maria Berntsen

Smukt lysfad i meget klart glas. Der er brugsspor i bunden, uden det ses i brug.

Brug fade ved højtiden
Holmegaards lysfade er utroligt kunstnerisk smukke. Når de står for sig selv, kan man rigtigt beundre de sirlige detaljer i designet, men lysfadene er mere end kunstværk, de er også anvendelige ved mange lejligheder, blandt andet ved højtider. Når julen banker på, er Holmegaards lysfade særligt behjælpelige at have i hjemmet. De kan bruges til servering af alt fra julegodter og konfekt til kogte kartofler. Når familien samles, og fadet kommer på bordet, skaber det på en gang en højtidelig og hyggelig stemning.

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 1269 Kategorier: ,

Beskrivelse

Lysfad fra Holmegaard

Holmegaard Glasværk logo

Kærlighed til glaskunst

Historien bag Holmegaard Lysfad

Grevinde danner - Holmegaard

Holmegaards Glasværks historie starter i 1825, da Lensgreve Christian Danneskiold-Samsøe ansøger den danske konge om at måtte anlægge et glasværk i Holmegaard Mose. Men i 1823 dør lensgreven uden at have fået svar på sin ansøgning. Da hans enke, Lensgrevinde Henriette Danneskiold-Samsøe, kort efter sin mands død modtager kongens tilladelse til at anlægge et glasværk, beslutter hun at videreføre projektet.

Værket bliver lagt i mosen, fordi der her er nok af det nødvendige brændsel til glasovnenes høje temperaturer og i 1825 starter den første produktion på Holmegaard glasværk. I begyndelsen fabrikerer værket kun grønne flasker, men Henriette ønsker også en produktion af drikkeglas i klart glas. Det kunne de bøhmiske glasmagere fremstille.